2013-09-15

Om nattlig bokblues

Jag tänker på dem på natten när jag inte kan sova. På alla dessa böcker som är så bra, så välskrivna och intressanta och ... bortglömda. Böcker som får en recension här och en där. Kanske på flera ställen, men som ändå liksom förbises.

Jag tänker på bokens levnadstid, om natten tänker jag på dagsländor. Sådana som inte borde vara men som är. Om ett halvår kommer en färskvaran i pocket och sedan är det hejssvejs. Vad finns det för poäng?

Böcker, böcker, böcker. Så många bra, så lite tid. Läser en stund om natten. Väntar på nya böcker som ska komma. Undrar vilka jag kommer att missa.

2 kommentarer:

  1. Jamen precis vad jag suttit och tänkt på. Sen får ju i och för sig vissa extra livslängd när någon plockar fram dem synligt i biblioteket eller om nån forskare får för sig att analysera dem eller nåt sånt. Det är också intressant hur det kan liksom råka sig.

    SvaraRadera
  2. Ja, på bibblan får böcker en utökad levnadstid, men ibland känns det som om det inte räcker ... och så lockas ju även bibliotekarierna att visa upp det nya som kommer - på bekostnad av det som redan finns. Det som kanske är bättre...

    SvaraRadera