2015-02-20

Om att komma loss med bra research

Och så fastnar jag. Kommer. Inte. Vidare.
Jag försöker hitta nya ingångar, men ingenting fungerar. Jag inser att det krävs lite research. Suck. (Fy vad tråkigt med research.) Fast tur att jag jobbar bibblan, det förenklar ju det hela.

Jag söker i kataöogen, väljer en bok, väljer en till. Väl hemma letar bläddrar jag fram till sidan som jag tror kan vara till hjälp. Läser några meningar, och sedan; Jaa!

Jag har kommit loss, och inte bara det. En ny tanke börjar frodas och jag inser att jag har hittat en mycket bättre förklaring varför det som händer i kapitlet händer. Yes!

Så tänker man:

F-n, vad jag är bra på det här. Jag borde borde jobba med det här. Fast sedan kommer jag på att jag faktiskt jobbar med det, och då låter det ju inte så himla spännande längre…

3 kommentarer:

 1. Märkligt det där hur gräs upplevs så grönare på avstånd :) Härlig känsla ändå när man kommer på något som lyfter texten och manuset vidare.

  SvaraRadera
 2. Den där insikten om att man jobbar med det och att det just då inte är så spännande, japp. hög igenkänningsfaktor på det. För mig blir det sen en ny vändpunkt när nån annan liksom visar att jorå, det är visst spännande ändå. Märklig cirkelgång.

  SvaraRadera
 3. Ja, det är märkligt. När jag tänker på det inser jag att det - i mitt fall - nog beror på att jag inte ser det färdiga resultatet när jag hjälper andra med informationssökning. Jag får en fråga och plockar fram en bok, typ, men sedan?

  Och det var en härlig känsla, lite av en kick som gör att jag orkar skriva/redigera vidare. Och det roliga är att jag inte skulle ha kunnat "tänka fram" förändringen. Jag borde kanske research:a mer, kolla upp lite "onödig fakta" - det kanske finns något där som kan lyfta texten ytterligare...?

  SvaraRadera