2012-09-17

Ett rejält gräl rensar dina bokhögar

Mm. Fast inte så rejält, mer så där småtjurigt. Så där att du vägrar befatta sig med den som du just grälat med. Eller inte grälat; blivit så där irriterande irriterad på. Och eftersom han befinner sig nere så måste du upp; för att inte vara på samma våningsplan.

Det enda som finns att göra på det övre våningsplanet är att läsa; och det resulterar i att bokhögarna minskar med tre böcker. Riktigt imponerande, när var det som du senast läste tre böcker på en kväll?

Ok. Egentligen läste du bara ut en hel bok, dvs. Anja Snellmans Ivana B (riktigt, riktigt bra, tyvärr bara tillgänglig på finska - än så länge?). Den andra boken, romanen, snabbläses bara för att få lite koll vid läsningen av den tredje boken; en doktorsavhandling om den andra boken (och det var visst bara vissa delar av doktorsavhandlingen som är intressanta att läsa).

Innan det är dags att somna är du riktigt nöjd med den grälsjuka dagen; bokhögarna minskade ju med tre böcker. Plus den där som du hade hemma för att kolla om det var någonting att ha och det var den ju inte.

Fler grälsjuka dagar åt folket?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar